rolstoelsite.nl als alles draait om een goede rolstoelMerk RTD Het Dorp
Type Uniscanner
Website http://www.rtdhetdorp.nl
Soort Extra
Kenmerk diversen
OpmerkingenVoor rolstoelgebruikers die niet of nauwelijks over een arm- en handfunctie beschikken, of die niet goed in staat zijn om teksten, symbolen en menustructuren optimaal te gebruiken.
De UniScanner is een RTD product met zeer veel mogelijkheden. Het vervangt de originele besturingskast van de elektrische rolstoel. Hij zorgt ervoor dat mensen met een aangepaste besturing kunnen rijden en dat zij met één enkele schakelaar alle rolstoelfuncties kunnen bedienen. Daarbij blijft hij gebruik maken van de standaard rij-eigenschappen van de originele rolstoel, zoals acceleratie, deceleratie en maximale snelheid.
Wanneer meer dan de basis voorzieningen via de UniScanner worden aangestuurd is de SwitchBox RTD nodig. Verschillende omgevingsfuncties kunnen dan worden aangestuurd, zoals deurzenders of een alarmsysteem. Ook de RobotArm en de HomeServant, Gewa en een op maat geleverde computerconfiguratie kunnen via de UniScanner worden bediend. Hij gebruikt daarvoor één of meerdere joysticks of een knoppenbesturing.
Op het display lichten de lampjes in een vaste volgorde op. Elk lampje vertegenwoordigt een functie. Bijvoorbeeld: de rugleuning verstellen, de oproepzender bedienen, of het koppelen van de één-functie schakelaar aan een communicatie-apparaat.
Het programmanummer op het display geeft per individuele situatie het apparaat aan, waaraan het actieve besturingselement van de UniScanner is gekoppeld. Bijvoorbeeld: aan de rolstoelelektronica, aan een RobotArm of aan een computer.

Door middel van insteekmodules kan de UniScanner op verschillende typen rolstoelelektronica worden aangesloten.
Met de UniScanner is het mogelijk om tijdens het rijden zowel rolstoelfuncties als omgevingsfuncties te bedienen.
In combinatie met de `UniScanner Attendantbesturing` blijft de gebruiker van de rolstoel altijd in staat om de rolstoel zèlf te besturen. Ook wanneer iemand anders de rolstoel met de Attendant-besturing bestuurt.
Het aantal uit te voeren functies kan worden vergroot met maximaal twee `UniScanner SwitchBoxen`. Elk goed voor 8 extra functies en twee motorbedieningen.
Bij spanningsuitval schakelt de één-functie schakelaar naar een alarmuitgang, waarop een alarmzender kan worden aangesloten.
Met de UniScanner kan de rolstoel bestuurd worden door 3 te kalibreren analoge joysticks en met een 3- of 4-knoppenbesturing.

Ga terug

(c)2004-2013 Teunissen Enabling